Nieuws & info

Wandeltochten

VisitGeraardsbergen heeft i.s.m. Padstappers Geraardsbergen drie knappe wandelingen uitgebracht (in kaartvorm en gpx). Wie er een (halve) dag op uit wil vanuit vakantiewoning De Vesten start voor alledrie de wandelingen vlakbij (op de Markt). De drie wandeltochten zijn uitgebreid gedocumenteerd in handige opvouwbare kaarten.

Door de Dutse (13,1 km met lus 20,6 km)

Door drie provincies (17,5 km met lus 23,8 km)

Door het land van Boelare (14 km met lus 22,6 km)

De wandelkaarten zijn beschikbaar in de vakantiewoning. Een echte aanrader en u start en eindigt uw wandeltocht in de vakantiewoning !

Via het contactformulier krijgt u snel antwoord op uw vraag voor een verblijf van 2 nachten alsook een prijs op maat voor een verblijf van 3 nachten of meer. Korting is voorzien (enkel en alleen) via deze website (niet via andere boekingskanalen) en dat voor een verblijf van 3 nachten of meer !

Volg ons op Instagram voor foto's uit de omgeving van de vakantiewoning.

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land, dichtbij en toch zoveel te ontdekken ! Boek onze vakantiewoning tegen een voordelige prijs en bezoek Geraardsbergen of Pairi Daiza te Cambron-Casteau. Ga op verkenning met de fiets in de Vlaamse Ardennen of le Pays des Collines.

Artikel uit Het Nieuwsblad van 4 juli 2020 over twee Nederlandse fietsers die verbleven in Vakantiewoning De Vesten !

1 juni 2020 : Voor de eerste keer dit jaar bruist de fontein op de Vesten !

4 mei 2020 : Manneken-Pis geeft het goede voorbeeld in Geraardsbergen. Al 561 jaar, maar nu toch in het bijzonder dankzij de Broederschap van Manneken-Pis.

Hyacinten in het Raspaillebos.

Wandelen in de omgeving van ’t Iffraken het door Natuurpunt herbouwde kapelletje op de hellingen van het Raspaillebos, op de grens tussen Geraardsbergen en Galmaarden, brengt je langs begaanbare wandelpaden doorheen deze weelde aan prachtige hyacinten.

Vanaf de parking beneden de Bosberg en de parking boven de Bosberg verkennen wandelaars de glooiende hellingen vol bloemen. Het Raspaillebos moet met deze natuurpracht zeker niet onderdoen voor het Hallerbos . Het Raspaillebos is veel rustiger, je ziet er geen drommen toeristen rondlopen. Men hoeft ook niet naar zee te gaan, neem je vakantie in je vertrouwde omgeving en geniet met volle teugen van de zuivere boslucht. 17/04/20 FDS

Paaszondag 12 april 2020. De klokken van de Sint-Bartholomeüskerk te Geraardsbergen luiden voor de slachtoffers van het coronavirus en als teken van hoop en als dank voor de zorgverstrekkers.