Ontdek

Geraardsbergen

Muur

De Muur is ongetwijfeld één van dé trekpleisters van Geraardsbergen. Het is een helling die samen met de Kapelmuur leidt naar de Oudenberg, met 110 meter hoogte het hoogste punt van de omgeving. De legendarische kasseien zijn beschermd erfgoed. Bovenaan de Kapelmuur ligt de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Oudenberg met een uniek uitkijkpunt over de streek.

Mattentaart

De Geraardsbergse mattentaart is een kleine rond taartje met een doorsnede van 8 à 10 cm. De taart bestaat uit bladerdeeg opgevuld met mattenbrij en is bruin van kleur met bovenaan een afgetopte donkerbruine bovenkorst.

De matten worden geproduceerd op boerderijen in Geraardsbergen en Lierde.

Manneken-Pis

Manneken Pis is de oudste en bekendste inwoner van Geraardsbergen. De Geraardsbergenaars plaatsten het beeld van een plassende jongetje in 1459 op een fontein ter vervanging van een door Gentenaars gestolen beeld van een leeuw.

Uit stadsrekeningen blijkt, dat het ouder is dan zijn dubbelganger in Brussel (uit 1619).

Wandelen en fietsen

In en rond Geraardsbergen kunt u genieten van talrijke wandelroutes zoals een stads- en monumentenwandeling. Bovendien passeren hier ook een aantal GR-paden .

Fietsers kiezen voor een beklimming van de Muur of de Bosberg, maar evengoed een rit langs het jaagpad van de Dender richting Aalst of Ath. U kan perfect een fietsroute plannen met behulp van het fietsroutenetwerk of een mountainbikeroute downloaden.

Met plezier stellen wij u ook een aantal fiets- en wandelroutes ter beschikking of bezoek Visit Geraardsbergen

De Vesten

De vakantiewoning ligt op de Vesten, een groot langwerpig plein waar zich de stadsvesten (vestingen) bevonden om de stad vanaf de 11de eeuw met metersdikke muren, torens, rondelen, poorten, grachten en aarden wallen te beschermen tegen indringers.

Een van de laatste restanten (de Dierkost, een toren) van de stadsomwalling werd gerestaureerd en bevindt zich beneden de Vesten.

De vakantiewoning bevindt zich net boven de Markt te Geraardsbergen.